Instalati electrice,schimb prize ,intrerupatoare,sigurante moderne.

Cu totii am locuit intr-unul din apartamentele “ceausiste” si stim foarte bine ca instalatiile lor electrice sunt cam depasite in ziua de azi. Odata cu o noua zugravire sau reamenajare se poate face si inlocuirea totala a instalatiei electrice si, de ce nu, extinderea acesteia.

Cel mai bine este ca instalatia sa fie trasa prin tuburi, daca o prinzi direct in zidarie va fi mai greu de schimbat pe viitor si nu se stie niciodata ce ganduri iti mai vin.

Inainte de a te apuca de treaba analizeaza cum vrei sa amenajezi fiecare camera in parte pentru a putea sti cate prize si aplice / becuri noi doresti sa instalezi. De asemenea trebuie sa te hotarasti daca doresti prize si intrerupatoare simple, duble sau mai mari. Tragi apoi  o linie pentru a stabili noile trasee.

Pasul urmator ar fi cumpararea celor necesare: cablu electric pentru iluminat, prize, cutii de trecere, tablou electric, intrerupatoare, sigurante, doze, dulii si becuri . Trebuie sa stii cel fel de intrerupator doresti, pentru ca cel care comuta becurile separat necesita 3 fire. Prizele sunt de mai multe feluri – prinse in perete sau rigips, la fel si intrerupatoarele, iar dozele pentru zidarie si rigips sunt diferite. Sa nu uiti de prizele pentru TV si telefon (internetul este wireless).

Call Now Button